Рахунок-фактура для клієнта з ЄС

Рахунок-фактура для клієнта з ЄС за послугу

Maрго  Овсієнко

Maрго Овсієнко, 2021-04-29

Якщо серед Ваших підрядників є також підрядники, які працюють за межами України і працюють в межах Європейського Союзу, тоді вам потрібно виставляти європейський рахунок-фактуру (ЄС).

Що містить в собі рахунок-фактура ЄС?

Такий рахунок-фактура суттєво не відрізняється від традиційного рахунка-фактури, але обов’язково має включати в себе відповідну додаткову інформацію.

В першу чергу:

- номер рахунка-фактури;

- дата виставлення;

- при введенні даних замовника і платника введіть ідентифікаційни номер ПДВ;

- повне ім'я платника податку та клієнта;

- перелік товарів і послуг, їх характер;

- ставка ПДВ;

-ціна за одиницю;

- сума ПДВ, що підлягає сплаті;

- в випадку змільнення від оподатковання потрібно зазначити "зворотне нарахування" наприклад в полю на нотатки на рахунку-фактурі;

- якщо обраною формою оплати є переказ, ви повинні вказати свої IBAN та SWIFT номери у своїх банківських реквізитах;

- встановіть валюту рахунка-фактури - в більшості випадків це буде EUR - натиснувши "більше опцій", з’явиться поле з валютою;

- встановіть мову рахунка-фактури - BitFaktura надає можливість виставляти англійською, французькою, німецькою та польською мовами (на даний момент є можливість виставляти рахунки-фактури 30+ мовами).

Ця стаття не є юридичною чи податковою консультацією, і не повинна розглядатися як така, а представлений вміст може втратити силу. Читач використовує подані автором погляди для власних потреб лише на власну відповідальність.

 

Зареєструйся в BitFaktura!

Створити акаунт
App screenshot