ком'ютерна графіка

10 ідей для бізнесу з невеликим стартовим капіталом

Богдана Варава

Богдана Варава, 2024-06-25

Власне, більшість бізнесів, згаданих у 10 ідеях для домашнього бізнесу, не потребують значних капіталовкладень – навпаки. Нижче ми пропонуємо додаткові ідеї для бізнесу з малим капіталом, який може приносити прибуток.

1. Друк на замовлення

Якщо у вас немає великого капіталу, спеціальних навичок чи креативної ідеї для інтернет-магазину, ви можете скористатися перевіреним варіантом – друком на вимогу. Весь процес полягає у співпраці з постачальником, який буде наносити ваші проекти на різні предмети. Це можуть бути написи, графіка, яку ви створюєте, або навіть ваші фотографії. Коли ваші проекти стануть популярними, хорошою ідеєю буде створити інтернет-магазин.

2. Продаж цифрової продукції

Якщо ви любите створювати графіку, тексти, курси, шаблони сторінок планувальників або порадники, спробуйте свої сили у продажу цифрових продуктів. Дізнайтеся, чи може те, чим ви займаєтесь, зацікавити ринок, а потім розпочніть поширення авторського електронного посібника або запропонуйте створення персоналізованої графіки, а можливо, навіть розробку логотипів на замовлення. Єдиний капітал, який вам потрібен на початку, – це ваша креативність і знання.

3. IT індустрія

Очевидно, що технології домінують у світі, і займатися IT-сферою – це перевірена ідея, яку ви можете використати, якщо володієте певними навичками. Написання добре персоналізованого, креативного мобільного додатку має великий потенціал для заробітку, однак вам не обов’язково бути майстром програмування. Ви можете займатися уроками інформатики для літніх людей, пропонувати базовий ремонт ноутбуків або створення вебсайтів.

4. Рекламний менеджмент

Це вміння, яке в сучасному світі має величезну цінність. Якщо ви вмієте користуватися Google Adwords або рекламою на Facebook, ви можете пропонувати свої послуги майже будь-якій компанії, звісно, якщо вона діє в соціальних мережах.

5. Home staging - декорування будинку для продажу

Ця професія ще не дуже популярна, але дуже затребувана, особливо агентствами з оренди квартир. Роль особи, яка займається "home staging", полягає в підготовці квартири до продажу, а точніше – щоб вона виглядала якомога привабливіше для покупця. Завдяки використанню кількох трюків, купівлі декількох гаджетів та наведення порядку, квартира може отримати набагато гарніший інтер'єр і значно краще виглядати на фотографіях. Орендодавці готові платити дійсно привабливу винагороду за такого роду послуги.

6. Інтернет-маркетинг

Інтернет-маркетинг останнім часом набуває все більшої цінності. Уже зараз дехто наважується стверджувати, що "якщо тебе немає в мережі, то ти не існуєш". Потенційні клієнти часто перевіряють бізнеси в Інтернеті, перш ніж вирішити замовити продукти чи розпочати співпрацю. Це ідеальний шанс для креативних людей, які шукають заробіток і володіють знаннями про актуальні тренди та інструменти для просування і реклами. Щоб займатися маркетингом, достатньо мати ноутбук, трохи креативності та знань, і підприємства в цій галузі швидко знаходять нових клієнтів за умови, що їх методи просування є ефективними.

7. Комп’ютерна графіка

Якщо ви володієте такими навичками, як робота з графічними програмами або обробка фотографій, ви можете спробувати свої сили в комп'ютерній графіці. На ринку існує великий попит на креативні графічні матеріали для просування продуктів, навчань, заходів тощо. Єдиним витратним елементом для вас буде придбання ліцензії або підписки на графічну програму. Також доступні безкоштовні базові версії, а деякі бренди надають свої програми студентам безкоштовно.

8. Копірайтинг

У цій галузі ви можете відкрити свій бізнес без жодного капіталу! Достатньо мати ноутбук, адже тексти можна створювати безкоштовно у програмі, наданій Google. Якщо у вас легке перо і ви вмієте писати якісні статті або описи продуктів, варто спробувати свої сили у копірайтингу. Основну інформацію про те, як використовувати ключові слова чи підбирати заголовки, можна без проблем знайти в Інтернеті. Тепер залишилося лише створити портфоліо свого бренду і розіслати його потенційним клієнтам.

9. Дизайн та оздоблення інтер'єру

Щоб розпочати такий бізнес, необхідні здібності до створення концепції інтер'єру, почуття естетики та знання принципів декорування і облаштування приміщень. Можливо, у вас є освіта в цій галузі, ви відвідували курси або дизайн інтер'єрів є вашою найбільшою пристрастю? Якщо так, варто задуматися про власну справу в цій сфері, адже попит на ринку чималий, і для початку реалізації проєктів не потрібен великий капітал.

10. Монтаж відео

З часів розквіту платформ, таких як YouTube, все більше людей знаходять роботу в кінематографічній галузі. Значно зріс попит на режисерів, операторів, а також... монтажерів фільмів. Якщо вас цікавить процес створення фільму, у вас є комп'ютер і програма для монтажу, сміливо можете спробувати свої сили як монтажер. Все більше інтернет-творців шукають людей для своїх малих або великих проєктів, і вміння монтувати матеріал виявляється надзвичайно цінним. Подібно до графіки, слід враховувати витрати на придбання ліцензій відповідних програм.

Вкладення великого капіталу – франшиза

Ця бізнес-модель вважається прибутковим і легким у реалізації способом ведення власного бізнесу. Франшиза полягає в тому, що великі, відомі в усьому світі компанії дозволяють бізнес-партнерам (так званим франшизоотримувачам) вести діяльність під своєю маркою. Це гарна ідея, оскільки логотипи таких компаній, як McDonald's, Orlen чи Żabka, викликають довіру клієнтів – адже вони відомі та цінуються клієнтами протягом багатьох років.

Якщо у випадку з Żabka наш капітал може становити кілька тисяч, то у випадку з McDonald's оцінюється, що франшизоотримувач має вкласти зі своєї кишені навіть близько мільйона злотих. Ці гроші не можуть бути отримані з жодної позики. Також варто зазначити, що весь ризик лежить на плечах франшизоотримувача. Таке рішення має свої плюси та мінуси, тому, перш ніж вирішити скористатися ним, варто ретельно проаналізувати це питання.

Як бачиш, можливостей багато, і від тебе залежить, у якому напрямку розвиватимеш свій бізнес, а також скільки захочеш в нього інвестувати.

Переглянь також інші наші статті з цієї серії:

10 ідей для власного домашнього бізнесу

Зареєструйся в BitFaktura!

Створити акаунт
App screenshot
ком'ютерна графіка

10 ідей для бізнесу з невеликим стартовим капіталом

Власне, більшість бізнесів, згаданих у 10 ідеях для домашнього бізнесу, не потребують значних капіталовкладень – навпаки. Нижче ми пропонуємо додаткові ідеї для бізнесу з малим капіталом, який може приносити прибуток.

Богдана Варава Богдана Варава

Богдана Варава

Виставляй рахунки-фактури онлайн

30 днів безкоштовно в BitFaktura

Створити акаунт