5 функцій BitFaktura, що приведуть до успіху ваш бізнес

5 функцій BitFaktura, що приведуть до успіху ваш бізнес

Аня Гуренок

Аня Гуренок, 2024-01-23

Що треба знати і розуміти, як правильно використовувати можливості BitFaktura в повній мірі для успішного розвитку та масштабування вашого бізнесу? Про це та інші питання  детально розповідаємо у наступній статті.

Найкраще вчитися на помилках, але, водночас, це і найдорожчий досвід, тому для їх уникнення варто вчитися на прикладах та рекомендаціях експертів. В якийсь певний період часу з розвитком бізнесу та його масштабуванням настає момент, коли файла Excel не вистачає для внесення, обробки та аналізу всієї інформації та взаємодії з клієнтами. З одного боку, це дуже добре, адже означає що ваша компанія зростає, зростають прибутки, але це також прямо пропорційно до росту витрат та задач, що потребують вирішення.

Першим, що необхідно зробити – це автоматизація технологічних процесів, та впровадження нових схем та систем роботи. Оскільки кожний бізнес – це індивідуальний стиль та окремий шлях розвитку, то і стандартної схеми, яка б дала 100% результат успіху немає, але ми маємо на меті представити вам можливості, які пропонує Вitfaktura та як їх застосовувати саме у вашому випадку для зростання вашої компанії.

1.    Контроль доходів

Будь-який бізнес має на меті отримання доходу, тому з них і почнемо. Відомо, що отримувати гроші за надані послуги або продані товари можна багатьма способами -  готівкою, на розрахунковий рахунок, або навіть криптою. Вашою задачею є повний та правильний контроль цих коштів задля подальшого прогнозування витрат та прибутку. Онлайн сервіс Вitfaktura дозволяє відмічати сплачені рахунки, вказуючи дату, суму та спосіб оплати.

В подальшому можливо створення звіту з обранням певного фільтру. Це дійсно велика допомога для розрахунку сум податків, прогнозування подальших майбутніх оплат, адже можна обрати лише неоплачені рахунки або платежі за певний проміжок часу.

Це дуже зручно, коли початковий бізнес масштабується і відбувається делегування обов’язків.

 Система адаптована під 10 основних валют світу, включаючи українську гривню, польський злотий, долар, євро  тощо. А за потреби можна створювати платежі з будь-якою валютою світу.

2.    Ведення складу

Важливим аспектом ведення підприємницької діяльності з продажу саме товарів є наявність складу, адже діяльність кожного магазину чи ресторану нерозривно пов’язана з утриманням складів, своєчасний та повний контроль та облік товарів в ньому. На нашому онлайн сервісі реалізовано можливість формування складських документів, прибуткових та видаткових документів з одночасним відображенням їх у товарному вираженні в складському обліку.

Важливою перевагою є можливість проведення інвентаризації та її документальне оформлення. Більшість мікропідприємств-спрощенців звільнені від оформлення бухгалтерських документів та ведення бухгалтерського обліку в цілому як такого, але інвентаризація – це те , що всі не дуже полюбляють, але коли приходить момент вона стає вкрай необхідною. Можливість створення та ведення складського обліку на декількох складах є дуже зручною та допомагає в поточній роботі. Комусь зручно вести облік матеріалів на одному складі, а готову продукцію – на іншому. Комусь навпаки – розділяти товари по відділам, все залежить від особливостей компанії та ведення бізнесу, але більша деталізація на складі – можливість завжди мати актуальні дані про залишки.

 Автоматичний облік на складі ліквідує втрати за рахунок виключення невідповідностей на складі, знижує кількість допущених помилок, допомагає визначити оптимальну кількість товару для задоволення попиту, без замороження залишків на складі, що призводить до зменшення кількості списання та наявності завжди вільного місця для нових ваших ідей та товарів.

3.    Інтеграція з іншими системами

Цілком ймовірно, що побудувавши свій, нехай і маленький, бізнес ви вже використовуєте якісь інструменти, програми, які допомагають вам розвиватись. Задача нашого онлайн-сервісу є зробити це максимально непомітно та водночас зручною. Найпростіший приклад інтеграції – можливість експорту будь-якого звіту у формат Excel для надання контролюючим органам чи просто формування додаткових звітів.

Реалізовано можливість зручного поєднання сервісу з вашим сайтом або порталом, що дозволяє продавати товари або послуги на власному веб-сайті. Варто лише під’єднати вашу сторінку та налаштувати автоматичні платежі і при оплаті на сайті платіж буде автоматично зараховуватись і відображатись на сторінці сервісу вашої компанії.

Дійсно приємною перевагою є можливість інтеграції з багатьма світовими банками, платіжними системами та всесвітньо відомими бухгалтерськими програмами.

4.    Формування клієнтської бази

Можливість формування клієнтської бази яка обіймає не тільки обов’язкову інформацію, а й додаткову контактну інформацію, яка не є обов’язковою в співпраці, але дуже спрощує процес взаємодії. Такою інформацією може бути:

  • знижка за замовчуванням, %;
  • дата платежу за замовчуванням для друку рахунків;
  • податок платежу за замовчуванням для друку рахунків;
  • вид платежу за замовчуванням для друку рахунків;
  • веб-сторінка;
  • контактний номер;
  • Е-mail;

Ідентифікатор в бухгалтерській програмі та ID-клієнта.

Деякі опції зручні для спрощення виставлення рахунків, економлять час та  можливість уникнути помилок. А, наприклад, контактна електронна адреса дає можливість відразу відправляти створені документи засобами електронного зв’язку. Це дійсно зручна можливість, яка унеможливлює відправку за неправильною електронною адресою чи інші неточності.

5.    Автоматизація процесів роздрібної торгівлі

В умовах ринкової економіки та жорсткої конкуренції  дуже важливо мати змогу швидко приймати правильні рішення  та по можливості максимально спрощувати бізнес-процеси, підвищувати рівень обслуговування клієнтів, саме тому  використання передових новинок та технологій є складовою успіху та розвитку вашої компанії.

Використання сучасного європейського сервісу Вitfaktura дозволяє спростити управління підприємства:

  • розширити клієнтську базу;
  • покращити якість обслуговування;
  • бачити повну фінансову картину в одній системі.

Програмний сервіс може допомогти знайти рішення на кожні ваші запити, адже у разі необхідності є можливість доопрацювання безпосередньо під вас запит та ваш бізнес.

Онлайн-сервіс дозволяє сформувати повноцінну систему обліку. Маючи лише одну програму у вас з’являється широкий функціонал для оптимізації виробничих процесів. Тож, підсумовуючи вищеперечислене, можна стверджувати, що система Вitfaktura дозволяє:

  • Зменшити вплив людського фактору при розрахунках та оформленні документів;
  • комплексно прогнозувати майбутні доходи та витрати;
  • швидко формувати звітність та приймати управлінські рішення.

Запрошуємо і вас довірити облікові процеси вашого бізнесу Вitfakturі і зрозуміти, що європейська якість послуг на українському ринку –це просто, надійно та зручно.

 

Зареєструйся в BitFaktura!

Створити акаунт
App screenshot

Виставляй рахунки-фактури онлайн

30 днів безкоштовно в BitFaktura

Створити акаунт